Van lichtplan naar storytelling

Maak jij op dit moment al lichtplannen voor jou interieurprojecten? Zo ja, maak je die nu vooral op intuïtie of heb je er een onderbouwd verhaal bij?

“Hmm, nope…” dat is wat ik vaak als antwoord terug krijg van cursisten.

“Ik maak mijn lichtplan op gevoel en twijfel dan wanneer ik het aan het presenteren ben en hoop dat ik niet teveel ingewikkelde vragen krijg” 

Elk ontwerp begint met een verhaal, storytelling noemen we dat. 

In de wereld van interieurarchitectuur draait alles om het creëren van ruimtes die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een verhaal vertellen. Deze benadering staat bekend als “storeytelling” en is van essentieel belang voor interieurarchitecten die streven naar diepgaande, betekenisvolle en gedenkwaardige ontwerpen. 

Maar wat houdt storeytelling precies in, en hoe kunnen interieurarchitecten dit toepassen in hun werk?

Check hiervoor deze parel van een video ‘”shaping life” een architectural studio talk van lichtfabrikant DeltaLight in samenwerking met MVRDV. Hoe architectonisch ontwerp de stemming, productiviteit en welzijn beïnvloed.

Klik hier om de video te starten 

Ik ben heel benieuwd welke tips jij hiervan meeneemt in jouw ontwerpen!

PS: dit bovenstaande beeld hebben wij met Procreate gemaakt. We leren je dit in onze online lichtcursus ” Lichtplan maken met procreate op de Ipad” > start direct in je eigen tijd, lekker vanaf je strandbedje. En je hoeft echt geen tekenheld te zijn om dit te kunnen!

Lees meer over de verschillende lichtcursussen

Delen:

Meer zoals dit:

Download hier ons gratis E-book ‘5 gouden licht-tips’

Verbeter en versterk jouw interieurontwerpen vandaag nog met deze 5 praktische tips!