Loading...

Agenda

Op de hoogte blijven van festivals, beurzen, tentoonstellingen en andere evenementen waarin licht een hoofdrol speelt? Dan zit je hier goed! Als je op de hoogte wilt blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Tips zijn uiteraard welkom - mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wedstrijd Redesign de Nomad Modular Lighting
Wedstrijd Redesign de Nomad Modular Lighting
nu t/m 30 oktober 2020

Om de 40e verjaardag van Modular Lighting te vieren, hebben ze en prijsvraag bedacht; maak een nieuwe design voor de Nomad, een iconisch armatuur!Denk je dat je het in je hebt om het ontwerp van deze Nomad nog meer te upgraden? Aarzel dan niet en schrijf je in! Je hebt tot 30 oktober de tijd om een ​​ontwerpvoorstel in te dienen, en verdien eeuwige roem en je eigen ontwerp!

Ja ik win! 
Boekenwurm
Boekenwurm
permanent

Whaaa dit is geweldig! Een overzicht van de 77 beste architectuur lichtboeken. Voor alle boek liefhebbers onder ons. Een hele mooie selectie. Met als persoonlijke favoriet ' The art of architectural daylighting' - Mary Guzowski

Lees je suf 
Japan Light Festival
Japan Light Festival
7 t/m 15 november 2020

Een Food Festival in het teken van ''Japan en licht''Evenement met culturele aspecten, met een diversiteit van Japans eten, levensstijl met hierbij bepaalde elementen in licht perspectief gezet zoals: lichtgevende cherry blossoms in verschillende kleuren, Japanse food hall, Japanse sake bar en nog veel meer!

Lees meer 
Van Thonet tot Dutch Design - Stedelijk Museum Amsterdam
Van Thonet tot Dutch Design - Stedelijk Museum Amsterdam
vanaf nu t/m 21 maart 2021

Bezoek de tentoonstelling ‘Van Thonet tot Dutch Design’ en raak geïnspireerd door meer dan 100 jaar baanbrekend en verrassend design. Van Amsterdamse School tot Dutch Design, van Italiaans tot Scandinavisch design. Van Thonet tot Rietveld, van Sottsass tot Wanders en van Perriand tot Jongerius. Wie is jouw favoriet?

Ja ik kom! 
Skyspace tentoonstelling - Museum Voorlinden
Skyspace tentoonstelling - Museum Voorlinden
permanent werk

Speciaal voor museum Voorlinden ontwierp James Turrell een Skyspace: een ruimte met een vierkant gat in het dak, waardoor je recht naar boven kijkt. Zo zie je de lucht zoals je die nog nooit hebt gezien. Voor deze Skyspace stelde de kunstenaar een lichtprogramma samen dat precies is afgesteld op de Wassenaarse schemering.

Plan je bezoek 
Dutch Design Week DDW ONLINE 2020
Dutch Design Week DDW ONLINE 2020
17 t/m 25 oktober 2020

De 19e editie van de Dutch Design Week, van 17 tot 25 oktober 2020, is uitsluitend een online festival. Centraal staat 'relevante matchmaking' voor de exposanten. Het platform van DDW is daarom de afgelopen vier maanden volledig doorontwikkeld: van design platform tot virtual festival experience.Beeld: studio Aiki

Lees meer 
De Lichtschool - Lichtopleiding Interieurprofessional
De Lichtschool - Lichtopleiding Interieurprofessional
27 oktober + 10 november 2020

Tweedaagse opleiding voor professionals in interieur. Leer zelfstandig professionele lichtplannen ontwikkelen, creëer meerwaarde voor je klanten én breng je bedrijf naar een hoger plan!

Lees meer 
Glow Eindhoven ONLINE
Glow Eindhoven ONLINE
ONLINE! 7 t/m 14 november 2020

NO GLOW. Geen verschillende lichtkunstwerken en grote groepen mensen door de straten, maar wel een uniek moment waar iedereen het nog lang over zal hebben! Door en voor de stad. Stay connected!

Meer lichtfestival 
De Lichtschool - Lichtopleiding zakelijke projecten
De Lichtschool - Lichtopleiding zakelijke projecten
19 november en 3 december 2020

Werk je voor schoonheidssalons, winkels, horecagelegenheden, kantoren of andere klein-zakelijke klanten? Dan is dit de perfecte verdiepingscursus: aandacht voor techniek, uitwerking en vormgeving van lichtplannen met speciale aandacht voor de commerciële aspecten van licht en verlichting.

Lees meer 
Experiencing Light 2021 Eindhoven
Experiencing Light 2021 Eindhoven
medio 2021

EXPERIENCING LIGHT 2021 is een internationale, tweedaagse wetenschappelijke conferentie rondom nieuwe inzichten over de invloed van licht en lichtontwerp op menselijk functioneren.Doel is om de huidige stand van kennis te presenteren omtrent de invloed van daglicht en elektrisch licht op menselijke ervaring, gedrag, en fysiologie via visuele en niet-visuele effecten.

Lees meer 
Salone del mobile Milano
Salone del mobile Milano
13 t/m 18 april 2021

Het jaarlijkse hoogtepunt voor design en interieur. Niet te missen! 

Andiamo! 
Antony Gormley - Voorlinden museum
Antony Gormley - Voorlinden museum
23 april t/m 26 september 2021

Voorlinden presenteert in het voorjaar van 2021 een grote overzichtstentoonstelling van Antony Gormley (1950). Deze zou oorspronkelijk in de zomer van 2020 plaatsvinden. De Britse kunstenaar wordt wereldwijd geroemd om zijn sculpturen, installaties en publieke werken, die ingaan op de relatie tussen het menselijk lichaam en de ruimte om ons heen.

Plan je bezoek 
Design District 2021
Design District 2021
2 t/m 4 juni 2021

Hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Ruim 10.000 m² met presentaties van de 200 mooiste interieurmerken, design academies en jonge ontwerpers én een lezingenprogramma. 

Op naar Rotterdam! 
Biënnale Interieur Kortijk, België
Biënnale Interieur Kortijk, België
21 t/m 25 oktober 2021

Interieur 2021 brengt een mix van gevestigde waarde, in het oog springende nieuwkomers en jong talent.

Interieur inspiratie 
LED+ELEKTRO vakbeurs
LED+ELEKTRO vakbeurs
3 + 4 november 2021 's-Hertogenbosch

LED + Elektro is Nederlands grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Nieuwe producten en seminars vol praktische kennis vormen de kern van dit exclusieve b2b-evenement. 

Lees meer 
Light & Building 2022
Light & Building 2022
13 t/m 18 maart 2022

Light & Building is s'werelds grootste vakbeurs op het gebied van verlichting in Frankfurt.

Inspiratie en innovatie 
Orgatec Keulen
Orgatec Keulen
25 t/m 29 oktober 2022

Iedere twee jaar laat de kantoormeubilair branche zich van zijn beste kant zien in Keulen tijdens de Orgatec. Dit jaar zijn er opnieuw diverse themabijeenkomsten tijdens de beurs. Het centrale thema is deze keer culture at work.En zonder goede verlichting, geen goede werkomgeving.

Lees meer 
Nieuwsbrief