INCOMPANY TRAINING BIJ MISTERDESIGN

Ze waren al keien in interieuradvies, de interieurontwerpers en -adviseurs van Misterdesign. Toch had het team behoefte aan verdieping, met name op het gebied van licht en verlichting. De oplossing: een incompany training!

VAN DESIGNMEUBEL TOT TOTAALPROJECT

Misterdesign is een winkel voor designmeubelen en -accessoires in ‘s-Hertogenbosch, met prachtige merken als Tom Dixon, Artifort, Thonet, HAY, Muuto en Vitra. Naast de winkel ligt de focus van Misterdesign meer en meer op totaalprojecten: complete ontwerpen voor woningen, winkels en kantoren. Zo ontstond de behoefte aan meer lichtkennis binnen het team van interieurontwerpers en -adviseurs.

MAATWERK (EN HUISWERK!)

Op basis van de vragen van het team van Misterdesign ontwikkelde Annelies Valentijn van De Lichtschool een maatwerk incompany training. De aftrap vond plaats in de MisterDesign showroom in Den Bosch; twee weken later waren we te gast in de prachtige showroom van FLOS in Amsterdam.

In de tussenliggende twee weken werkten de deelnemers een opdracht uit (huiswerk!) om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je leert écht door te doen is mijn ervaring. Tijdens de tweede les bespraken we het huiswerk (omdat feedback óók onontbeerlijk is in het leerproces).

DAAROM EEN INCOMPANY TRAINING

De onderwerpen die tijdens een incompanytraining aan de orde komen passen we altijd aan op de praktijk van het bedrijf. Het maakt immers nogal wat uit of je vooral voor particuliere opdrachtgevers werkt of dat je grote zakelijke partijen bedient. In dat laatste geval moeten niet alleen je lichtplannen grootschalig zijn; je opdrachtgever zal ook komen met specifieke eisen voor bijvoorbeeld flexibiliteit en stroomverbruik. Ook als het gaat om presentatie en communicatie – hoe ‘verpak’ je je lichtontwerp – zijn er grote verschillen in de aanpak.

IETS VOOR JOUW BEDRIJF OF TEAM?

We hebben al heel wat woonwinkels, producenten, installateurs en projectinrichters een maatwerk incompany training gegeven. Zou het ook voor jouw bedrijf of team een oplossing zijn? Je leest hier meer over de mogelijkheden. Heb je vragen of wil je de mogelijkheden overleggen, neem dan contact op via email of bel Annelies Valentijn op 085-0600886

Beeld: via Misterdesign

Lees meer over de verschillende lichtcursussen

Delen:

Meer zoals dit:

podcast lichtplan leren maken
Interviews

TUNE IN! INTERIEUR TALK OVER HOLLANDS LICHT

Annelies Valentijn, eigenaar van de Lichtschool en Studio Valentijn was als co-host bij Interieur Talk, de wekelijkse podcast van De Interieur Club. Te gast is Rob Cornelissen, oprichter van Dutch Design verlichtingsmerk Hollands Licht.

Lees verder »
verlichting op de trap
Licht tips

Verlichting op de trap – Hoe doe je dat?

Vaak wordt er heel weinig nagedacht over de verlichting bij trappen, en alhoewel er vele oplossingen mogelijk zijn, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een lichtplan voor een trap ontwerpt.

In openbare ruimtes hebben trappen hun eigen norm voor minimale lichtniveaus wat betreft de veiligheid. Dit staat omschreven in de NEN 12464-1
Maar in residentiële projecten zijn er geen regels. Dus gebruik de volgende informatie om een goed onderbouwd en duidelijk verhaal naar je klant te vertellen.

Lees verder »

Download hier ons gratis E-book ‘5 gouden licht-tips’

Verbeter en versterk jouw interieurontwerpen vandaag nog met deze 5 praktische tips!