fbpx
Loading...

Interview met Annelies Valentijn in 'Morgen'

Het winkelcentrum aan de Kruisweg in Hoofddorp was toe aan een total make-over: winkelen was daar niet bepaald sfeervol, en zeker in de winter was het er veel te donker. Tijd voor een metamorfose dus! Studio Valentijn kreeg van eigenaar AHAM de eervolle opdracht het lichtplan te ontwikkelen. Dat mondde uit in een prachtige publicatie. Daarin vertelt Annelies ook over de groeiende belangstelling voor licht bij interieurprofessionals. 

spread studio valentijn lichtontwerp winkelcentrum
klik om het hele interview te lezen (pdf)

Morgen magazine

Voor de eerste editie van Morgen, een uitgave van AHAM Vastgoed, interviewde Astrid Theunisse lichtontwerper Annelies Valentijn. Annelies, de oprichter van Studio Valentijn en De Lichtschool, vertelt daarin onder meer over de oplossing voor de algemene verlichting: ‘Er bleken vier kroonluchters te hangen,’ zegt Annelies in het interview. ‘Dat was alles, en kroonluchters geven alleen rondom licht. Ze zijn niet geschikt voor zo’n locatie. We hebben ze vervangen door vier grote LED-cirkels. (….) Daarbij hebben we op de steunbalken aan het plafond rails geplaatst met richtbare spots zodat de gevels van de winkels worden uitgelicht. De binnenkant van de passage is voorzien van LED-lijnen en deze lichtstreep trekt het publiek als het ware de passage in.”

Steeds meer belangstelling voor licht en verlichting

In het interview gaat Annelies uitgebreid in op hoe licht koopgedrag beïnvloedt - must have kennis voor retailarchitecten en -vormgevers. Ook vertelt ze over haar passie voor licht die ze deelt met een groeiende groep mensen: bij interieurontwerpers en -stylisten ontstaat steeds meer belangstelling voor het belang van licht en verlichting. Dit zijn natuurlijk bij uitstek de mensen voor wie De Lichtschool opleidingen en cursussen biedt! Het hele interview - met fotografie door Kees Hummel - vind je in deze pdf.

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.