fbpx
Loading...

Railverlichting - ideaal in winkels, kantoren én in woningen

Maak je lichtplannen voor bestaande woningen? Dan loop je er vroeg of laat tegenaan: je wordt beperkt door het aantal lichtpunten en het is onmogelijk om nieuwe aansluitpunten te creëren zonder de boel open te breken. Er is een oplossing: railverlichting!

weverducre railverlichting inspiratie de lichtschool
beeld: Wever & Ducré

Railverlichting to the rescue

Ongetwijfeld ken je railverlichting van winkels, musea en kantoren. Het is een ideale manier om objecten en hoeken uit te lichten en om tegelijkertijd een ruimte sfeervol te verlichten. Dat is dan ook precies de reden om ook in woningen railverlichting toe te passen - zeker wanneer er niet al te veel lichtpunten aanwezig zijn.

Sfeer & functie

Door rails op een plafond te monteren creëer je die lichtpunten in een handomdraai. Je kunt de spots in de railverlichting inzetten voor zowel extra sfeerlicht als voor functionele verlichting. Het is zelfs mogelijk om een hanglamp in de rail aan te sluiten!

Railverlichting wordt veel toegepast in woonkamers en keukens, maar ook in gangen en trappenhuizen zijn ze ideaal. Zo kun je een mooie, egale lichtspreiding aanbrengen en tegelijkertijd een bijzondere fotowand of kast uitlichten.

wever & ducre railverlichting inspiratie De Lichtschool
Beeld: Wever & Ducré

Bepaal het zelf

Heb je de positie van de lichtrail eenmaal bepaald? Dan kun op iedere plek spots plaatsen en richten. Voortschrijdend inzicht, een verbouwing of ander gebruik van de ruimte? Je kunt de spots gewoon verplaatsen en desgewenst extra spots toevoegen. Ideaal!

Waar begin je?

Railverlichting is in veel gevallen ideaal, maar je moet wel weten wat je doet. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen 1-fase en 3-fase railverlichting? Wanneer kies je voor een railsysteem in plaats van een plafondlamp? Hoe bepaal je de hoogte van de rail en de plaats van de spots?

De Lichtschool to the rescue!

In de masterclass laat Annelies Valentijn je de ins en outs van railverlichting zien. Wat zijn de voor- en nadelen? Welke creatieve invullingen zijn er en waar moet je rekening mee houden? In deze live online masterclass kom jij het te weten.

  • kijk direct!
  • Locatie: online
  • Investering: €77 ex btw
  • Meld je aan! 
Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.