fbpx
Loading...

Trend report Light&Building 2022 beurs Frankfurt

Van 6-10 oktober 2022 vond in de Messe Frankfurt 's werelds grootste beurs voor verlichting, electrotechniek en woning- gebouwautomatisering plaats.
De focus van deze herfst editie lag op intelligente en verbonden oplossingen, toekomstgerichte technologieen en actuele designtrends. 

Schermafbeelding_2022-10-13_om_21.35.37.png

Beeld lichtmerk: BuzziSpace/ AGO Lighting / Vesoi

 

Deze editie schitterde alle 'grote' design lichtmerken door afwezigheid, merken als DeltaLight, Modular Lighting, Kreon en Flos hadden besloten dit jaar voorbij te laten gaan. Dat gaf de mogelijkheid aan tal van andere lichtmerken te shinen op deze beurs.

Annelies Valentijn; eigenaar van De Lichtschool en ontwerpburo Studio Valentijn trok met een groep lichtfanaten de beurs over en spotte voor jullie de meest opmerkelijke, innovatieve en lichttrends.
Kijk mee in dit trend report.

De beurstrends in beeld!

1. Akoestiek en licht
Een goede akoestiek is essentieel voor een gezonde werkomgeving. Net als licht heeft geluid geen vaste vorm en kan daarom een complex onderwerp zijn bij het inrichten van een ruimte. Met akoestische verlichting vang je twee vliegen in één klap! Er is een flinke opkomst binnen deze categorie. Hoogwaardig textiel, gewatteerde vullingen, panelen en doordachte vormen uiten zich in producten die zowel visueel als akoestisch comfort bieden. Wij spotte deze merken voor jullie:

Schermafbeelding_2022-10-13_om_20.37.10.png

Beeld lichtmerk: BPM Light / BuzziSpace / Alphabet

 

2. Zonder snoeren maar met USB
Steeds meer merken lanceren compacte oplaadbare tafellampjes. Deze zijn ideaal om op de eet- en salontafel te zetten of bijvoorbeeld in een gesloten kast. Het heeft zo'n 5000 jaar geduurd voordat de mensheid een alternatief voor kaarsen heeft bedacht maar eindelijk kunnen we overal lampen in huis neerzetten!

Schermafbeelding_2022-10-13_om_21.54.17.png

Beeld lichtmerk:Tonone / Petit Friture in het donkergroen, een kleur die we veel tegenkwamen 

3. Colourful 
Kleur in de armaturen, we love it! Eindelijk meer variatie dan enkel en alleen zwart, wit of brons armaturen.
Amsterdams lichtmerk Hollands Licht presenteerde het Colour Concept by Raw Colour. Op basis van de 13 pigmenten die o.a. Rembrandt gebruikte, heeft Raw Color speciaal voor Hollands Licht een kleurenpalet ontwikkeld dat is vertaald naar industriële coatings die op onze armaturen kunnen worden toegepast.

Schermafbeelding_2022-10-13_om_20.55.54.png

Beeld lichtmerk: Flexibiliteit en zelf je lamp samenstellen bij ZERO lighting / Raw Colours palet via Hollands Licht / Moltoluce

 

Mijn favorieten!

Het leuke van beurzen bezoeken vind ik nieuwe lichtmerken ontdekken, er is zoveel potentie op het gebied van lichtdesign en lichtmerken die jonge ontwerpers een podium bieden. Mijn toppers lichtmerken deze herfst editie van de beurs zijn:

  1. Karakter Copenhagen ,old favorites nieuw leven ingeblazen
  2. Amerikaans lichtmerk Pablo
  3. Spaans lichtmerk Carpeyen, verassend door het materiaalgebruik
  4. Fabrikant Olev met oa kant en klare led trapleuningen
  5. Koreaans leverancier AGO lighting, speelse vormen en fantastische branding!
  6. en de meest bijzondere stand dit jaar was die van VK Leading Light , kleur, vorm en licht in 1 stand

Schermafbeelding_2022-10-13_om_21.22.13.png

Next year

Wil je een bak met licht inspiratie op doen, bezoek dan zeker deze beurs in Duitsland! Gegarandeerd dat je met nieuwe merken, technische kennis en nieuwe leveranciers naar huis gaat.
De volgende editie staat gepland van 3 t/m 8 maart 2024.

Tune in!

En op welke wijze pas je deze armaturen in je lichtplan? Welke lichtkleur stel je voor, difuus, direct of indirect licht? Kies ik een fase afsnij dimmer of toch een 1-10V dimmer erbij? Hoeveel licht is genoeg?
Dit en veel meer komt aan bod tijdens de live klassikale 2-daagse lichtcursus. 
Check hier het complete lesaanbod. 🔔

 

 

light_is_all_we_need.jpg.png

  • beelden via Annelies Valentijn @studiovalentijn - Moltoluce
  • oktober 2022
Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.