fbpx
Loading...

In 1 dag meer omzet met een berg creatieve licht skills in je broekzak!

Worstel je met het maken van een professioneel lichtplan en vind je het lastig om je lichtontwerp zelfverzekerd te presenteren aan je opdrachtgever? 

Krijg je steeds vaker de vraag of je bij je interieurontwerp ook een lichtplan wilt aanbieden, maar zeg je daar nu nee tegen of schuif je dan de klant maar door?

Je weet niet zo goed welke technische en decoratieve merken passend zijn bij het budget van je klant en weet daarom niet zo goed wat je voor moet stellen en zit je uren van je kostbare tijd te google-en.

Je wilt heel graag de technische vragen over lichtkeuzes van opdrachtgevers of de elektricien goed kunnen beantwoorden, maar dat lukt niet altijd. 

Ben jij klaar om zekerder in je schoenen te staan?
Geef je dan nu op voor een van deze live dagen op een inspirerende locatie.

De nieuwe data voor 2024 zijn bekend!

 • Donderdag 8 februari 10.00-16.00u in Amsterdam ( locatie: showroom DeltaLight Amsterdam)
 • Donderdag 21 maart 10.00-16.00u in Amsterdam ( locatie lichtfabrikant volgt)
 • Donderdag 16 mei 10.00-16.00u in Amsterdam ( locatie lichtfabrikant volgt)
 • Donderdag 27 juni 10.00-16.00u in Amsterdam ( locatie lichtfabrikant volgt)

 

Investering: 597 euro excl 21% btw
Inclusief netwerklunch, koffie, thee en iets lekkers

MELD JE NU AAN! KLIK HIER
 

"Je leert heel anders naar licht kijken"

Ik heb de Lichtschool Live dagen gevolgd. Dit was zeer leerzaam en je leert heel anders kijken naar licht. De functies, de mogelijkheden, van basis tot sfeerverlichting alles kwam voorbij. Annelies is een gedreven en enthousiaste docent die enorm veel kan vertellen over alles wat met licht te maken heeft. Een aanrader!
Marieke van Pimpelwit interieuradvies

ja dit wil ik ook! 
"Ik kan alle lesstof direct bij ons in de winkel toepassen"

Het was ontzettend leerzaam deze live dagen en leuk om ook andere uit het vak te spreken en kennis te delen! Ik kan alle lesstof direct bij ons in de winkel toepassen! Tot een volgende keer weer!
Emma Nedersigt - lichtontwerper De Klare Lijn Leiden

Ja leuk, ik werk ook in een winkel 
"Ik kreeg een goede basis die ik verder in de praktijk kan brengen"

De trainingen van Annelies waren heel leerzaam. Ik volgde de Lichtschool Live dagen en heb zo ontzettend veel kennis vergaard. Het ‘lichtvak’ was voor mij relatief nieuw maar door deze trainingen kreeg ik een goede basis die ik verder in de praktijk kan brengen. De training is interactief, er is veel ruimte voor vragen en door de praktijkopdrachten ga je zelf het geleerde toepassen. Kortom, wil je kennis over verlichting opdoen? Dan kan ik de Lichtschool zeker aanraden.
Rie-Anne Faber - Favoriet Interieur

Hier ben ik aan toe 

Heb jij een leuke job als interieurprofessional?

Dan durf ik te wedden dat je dit herkent;

 • Ik maak vooral mijn lichtontwerpen momenteel op intuïtie.
 • Mijn verhaal is soms niet helemaal waterdicht en ik denk soms dat ik te weinig licht heb voorgesteld.
 • Ik begrijp niet helemaal welke dim technieken er momenteel op de markt zijn en wat ik het beste kan adviseren en waarom
 • Steeds meer klanten willen een lichtplan als onderdeel van het interieurontwerp en nu besteed ik dit (af en toe) uit.
 • Ik mis de praktische licht-tips en handvaten om verder te komen in mijn vak
Herken je je hierin? Dan ben je echt niet de enige.

Ik heb de afgelopen 6 jaar al meer dan 1000 interieurprofessionals getraind in het maken creatief goed onderbouwde lichtplannen.

 

OVER ANNELIES VALENTIJN INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Haar vader was elektricien en thuis altijd bezig met het knutselen aan lampen en het ophangen van die lampen, vertelt Annelies Valentijn in het zonverlichte kantoor van Studio Valentijn in Breukelen.
 ‘De liefde voor licht zit waarschijnlijk toch in de genen, al heb ik die passie pas op latere leeftijd ontwikkeld.’

Na de Willem de Kooning Academie, de Rotterdamse kunstacademie, ging ze aan de slag als interieurarchitect en was licht maar een klein onderdeel van haar werk. Totdat ze terechtkwam bij een ontwerpbureau in Amsterdam waar alleen lichtplannen ontwikkelen de corebusiness was. 

‘Het leek me saai, maar het tegendeel bleek waar. Licht is magisch.’

Ze raakte gefascineerd door het immense effect van licht op een ruimte en ook door de kleurbeleving van licht. ‘In Nederland, waar het ’s winters vroeg donker is en het nogal eens koud en nat kan zijn, wordt in restaurants voor lichtkleuren gekozen die “warm” ogen — licht met een gele of oranje ondertoon. In landen waar de zon hoger aan de hemel staat, zoals Spanje, Portugal en Italië, eet je in restaurants onder een bak tl-licht omdat dat witte licht wordt geassocieerd met koelte. Dat is wat licht kan doen. 

Het betovert je.’ 

Lachend: ‘Het heeft mij betoverd.
Ik ben de hele dag door met licht bezig, ook in mijn vrije tijd. Het is een soort tic geworden. In een restaurant loop ik steevast naar de wc om te zien wat ze daar voor licht hebben gebruikt en gewoon een film kijken is er niet meer bij. Dan let ik op de bureaulamp en roep ik: “Oh, daar staat een Tolomeo.” 
Irritant voor mijn gezelschap en zelf zit ik natuurlijk totaal niet meer in die film.’

In 2006 begon ze voor zichzelf en richtte ze Studio Valentijn op. Met een team van freelancers werkt ze intussen voor zowel particulieren als zakelijke opdracht- gevers aan kleine en grote projecten. 
Denk aan een zolder of een serre en aan bibliotheken en uiteraard villa’s in Het Gooi. 
Eveneens verzorgt ze jaarlijks het licht tijdens de TEFAF, de kunstbeurs in Maastricht. ‘Het is geweldig om schilderijen van oude meesters, antieke juwelen, vazen en andere miljoenenobjecten uit te mogen lichten.’

Wil je nu echt  doorknallen en aan de bak?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Stel het niet langer uit!


Wat houden de Lichtschool live dag in?

Je ontvangt 2 weken van te voren toegang tot de online leeromgeving van de online lichtcursus. Die ga je eerst zelf helemaal doornemen , op je eigen tempo. Je behoudt hier 4 weken na de livedag  toegang toe. Verlengen daarna is uiteraard mogelijk.

Je doorloopt eerst de online video's voordat je aanschuift bij de live dag. Je hebt de basis van licht nu in the pocket, weet alle technische termen, kent de diverse symbolen en je begrijpt licht. 

Hierdoor kunnen we enorm de diepte in gaan tijdens deze dag. 

Door samen in een groep  aan verschillende cases te werken in de les, krijg je meer focus en vlieguren in het lichtvak. 

Ik ga je nog meer richting geven in het ontwerpen van creatieve lichtplannen en hoe je deze kunt onderbouwen. We gaan in op het inhoudelijke deel hoe je een lichtplan visueel maakt; hoe ziet de presentatie eruit, welke tekens gebruik je in je lichtplan, wat zet je op een tekening voor een installateur.

Deze live dag zit boordevol praktische tips die jij direct in je eigen projecten kunt toepassen. 

 

Dit is wat de live dag inhoud:

Lichtschool live dag

Na deze lichtopleiding;

 

 • ben je in staat om een goed onderbouwd lichtplan te presenteren aan je opdrachtgever
 • kun je door middel van mijn layered lighting methode precies checken waar het licht niet klopt in een woning
 • ken je alle kneepjes van het vak, van design tot aan de techniek tot offertes maken
 • weet je hoe je op deze manier meer interieurklanten op je pad kan laten komen en projecten in het hogere segment kunt aantrekken
 • heb je meer focus en weet je hoe je meer omzet kunt halen uit je projecten

Op deze manier ben je een meerwaarde voor je interieurklanten door ze ook een goed lichtadvies te kunnen aanbieden. 

Blijf jezelf ontwikkelen, zo kom je verder in je vak!Praktische info

➤ De Lichtschool live dag is in groepsverband ( max. 10p) op een inspirerende leslocaties bij een A-merk lichtfabrikant

➤ Je ontvangt 2 weken van te voren toegang tot de online leeromgeving van de online lichtcursus. Die ga je eerst zelf helemaal doornemen , op je eigen tempo. Je behoudt hier 4 weken na de livedag  toegang toe. Verlengen daarna is uiteraard mogelijk.

➤ Je ontvangt bij inschrijving ook direct toegang tot de online community van de online lichtcursus waarin je ook 24/7 je lichtvragen kunt stellen. Op deze manier kun jij altijd door met je lichtplannen maken.

➤ Je neemt tijdens de les transparant marker papier mee, en je gevulde etui met potloden, stiften, liniaal, gum ect. We gebruiken geen computer in de les 

➤ Na deelname en na afronding van de online videolessen ontvang je een certificaat / bewijs van deelname

➤ Annuleren tot 10 dagen voor aanvang is kosteloos. Als je binnen 10 dagen annuleert storten we 50% op je rekening terug.

➤ Komt er toch iets tussen en kun je onverhoopt niet? Je mag dan eenmalig een andere datum uitzoeken. We storten geen geld retour.

➤ De lestijd is van 10.00-16.00uur bestaande uit 2x een koffiebreak en 1x een gezamelijke heerlijke netwerklunch ( je eventuele dieetwensen kun je opgeven bij het inschrijfformulier) 

➤ De investering bedraagt 597 euro exclusief BTW. Je mag het ook in 2 termijnen van 299 euro exclusief BTW betalen.

➤ Je kunt tot een bedrag van 2000 euro terugkrijgen met de PPO subsidie. Hier lees je er meer over

Werk jij in de creatieve sector? Dan kom jij met deze online lichtcursus in aanmerking voor de subsidie Werktuig PPO. Dit houdt in dat je 1/3 vergoed krijgt. Om in aanmerking te komen, vraag je de subsidie aan inclusief offerte, onderbouwing van je idee en hoe je dit wilt realiseren. Bekijk de SBI-lijst om te kijken of je in aanmerking komt. Wij kunnen je hierbij helpen.
Lees hier meer in onze blog

Jazeker zijn ze dat! Omdat je eerst zelf online van start gaat met de online lichtcursus heeft iedereen dezelfde basis als je start met de live dagen. Hierdoor kunnen we direct als groep de diepte in gaan.

We hebben in de afgelopen jaren al veel kopersbegeleiders in de cursus gehad, onder andere van de BAM, ThuisinBouwen en DuraVermeer.
 
Jullie zitten met het advies in het voortraject waar licht een belangrijk onderdeel is. Je adviseert over de materialen, routing, opties en ruimte. 
 
Ruimtelijk inzicht en een beetje technische kennis is alles wat je nodig hebt, de rest leren wij je ;-)
En ik denk dat jullie een pre hebben omdat je de schakel bent tussen klant en bouwer.

Tuurlijk hoef je niet dubbel te betalen ;-) Wanneer je een poosje geleden al hebt meegedaan met de online lichtcursus mail ons dan even > info@delichtschool.nl tav Martine , dan ontvang je een kortingscode van 100 euro korting op de live dag.
Je krijgt uiteraard nogmaals 6 weken toegang tot de online leeromgeving dus kunt alles nog eens herhalen.

Wanneer je je aanmeld via de website, ontvang je direct de factuur voor je eigen administratie. Hier staat de 21% op berekend. De prijzen op onze website zijn altijd excusief 21% btw.
De BTW kun je opvoeren bij de Belastingdienst.

Stuur Martine dan een email en zij regelt een handmatige factuur + inlogcodes tot de online leeromgeving
info@delichtschool.nl

Je ontvangt 2 weken van te voren toegang tot de online leeromgeving van de online lichtcursus. Die ga je eerst zelf helemaal doornemen , op je eigen tempo. Je behoudt hier 4 weken na de livedag  toegang toe. Verlengen daarnavoor 6 maanden is uiteraard mogelijk. Je ontvangt dan 100 euro korting op de online lichtcursus en je betaald dan 297 euro in plaats van 397 euro ex btw.

Kan gebeuren! Stuur Martine een email, dan mailen we jou je inlog gegevens.
info@delichtschool.nl

Ja, dat kan zeker. Vrijwel elke online lichtcursus en live dagen doen er meerdere ondernemers uit België  mee. Op de betaalpagina wordt de BTW dan automatisch verlegd waardoor je 0% BTW betaalt. Je mag hiervoor eerst alle gegevens invullen. Daarna wordt de BTW er automatisch afgehaald.

De training staat in Huddle. Zodra je de online lichtcursus koopt wordt er automatisch een account voor je aangemaakt of de cursus wordt direct toegevoegd als je al een Huddle account hebt.
Je kunt alle online masterclasses en online lichtcursus op een app op je mobiel kijken of op de PC.

De investering is 597 euro exclusief 21% BTW. De BTW is aftrekbaar voor ondernemers. Als je uit België of een ander land komt wordt de BTW automatisch verlegd op de betaalpagina. Dit wordt gedaan zodra je bij 'Land' en 'BTW-ID' jouw gegevens hebt ingevuld.

We leggen je wel uit hoe je deze lichtberekenings programma's kunt toepassen, we gaan inhoudelijk niet behandelen tijdens de les. Hiervoor kun je bij collega lichtopleiders terecht. Maar vraag je dan wel af wanneer je dit gaat inzetten, wanneer je voornamelijk particuliere projecten doet is het niet nodig. 

Ik kan dan zeker onze online lichtcursus aanraden, die kun je 6 maanden lang bekijken en bestaat uit een serie video modules + kleine opdrachtjes. 
 
Bij die cursus zit ook een online leeromgeving + een community waarin je 24/7 je lichtvragen in kunt stellen, of bijv een screenshot van een lichtplan kunt zetten met je vraag erbij.

Mocht je de smaak te pakken hebben, kun je je altijd aanmelden bij de live dag.

Stuur dan gerust een email naar info@delichtschool.nl

Deze honderden interieurprofessionals gingen je voor;

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.50.08

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.50.34

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.53.58

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.55.09

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.55.52

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.56.38

Schermafbeelding 2023 06 26 om 21.57.23

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.00.01

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.01.06

Schermafbeelding 2023 06 26 om 22.02.06

 

Ja dat wil ik ook!

 

 

 

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring