fbpx
Loading...

Lichtplannen leren maken als een pro

 

Volle bak aan de slag met licht en lichtplannen leren maken. Ben je interieurprofessional en maak je je lichtplannen nu op je gevoel en zonder onderbouwing?
- Krijg je steeds meer lichtplan aanvragen van je opdrachtgevers?
- Maak je nu wel al lichtplannen maar twijfel je of deze wel goed onderbouwd zijn?
- Zit je met vragen als 'heb ik wel voldoende licht in de ruimte?'

Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan enkel decoratieve armaturen plaatsen. In deze online lichtcursus leer ik je kijken naar en werken met licht: direct en indirect licht, lichtkleur en -contrast en licht op verschillende hoogtes.

In deze LIVE online lichtcursus leert Annelies je in drie waardevolle online lessen van ieder 75min alles over licht en creatieve lichtplannen maken. De techniek helder en praktisch uitgelegd.

Je staat na afloop zekerder in je schoenen en je hebt een hele berg praktische tips verzameld die je meteen in je interieurontwerp kunt toepassen.

We zijn al begonnen, maar je kunt nog deelnemen, je ontvangt de opnames van februari editie los in je mailbox + alle handouts. 
Meld je nu aan en ontvang als bonus een extra presentatie en live Q&A op woensdag 29 juni


Wil je meedoen? Klik op onderstaande button en je ontvangt binnen 24uur alle lesstof om direct aan de slag te gaan.


Online lichtcursus ' leren werken met licht' - na de betaling ontvang je binnen 24uur alle lesstof in je mailbox

BONUS ter waarde van €250

LIVE Q&A en extra presentatie 

Woensdag 29 juni 10.00-11.30u live groeps Q&A

  • presentatie kijkje in de keuken van onze eigen Studio Valentijn; Annelies laat jullie een lichtproject zien hoe wij dit aanpakken, uitwerken, wat zetten we op de tekening, hoeveel uur zijn we er mee bezig, welke armaturen passen we toe en nog veel meer handige tips&trics
  • via het platform ZOOM ( kun je er niet live bij zijn? Je kunt vooraf je vraag insturen en dan wordt deze behandeld tijdens de live sessie)
  • je ontmoet je medecursisten en haalt inspiratie uit elkaar
  • mogelijkheid tot live vragen stellen aan Annelies Valentijn

CURSUSINFORMATIE

LESPROGRAMMA

Les 1: Wat is licht - duur: 75min

Introductie wat is licht. Alle technische termen en lichtbegrippen komen voorbij. Wat is het verschil tussen lumen en watt. Hoe pas je de verschillende Kelvin waarden toe in projecten. Wat is LUX, luminantie, CRI en RA waarde? Ik leer het je op een begrijpelijke toepasbare manier.

Les 2: Een lichtpan leren maken in 7 stappen - duur: 75min

Maak jouw interieurontwerp compleet met een professioneel lichtplan. Ik leer je in 7 stappen van licht naar lichtplan. De sleutel tot succes is denken in lichtruimtes! Ik ga je meenemen in het maken van een vlekkenplan, lichtanalyse, programma van eisen en het maken van een groepen- en schakelplan.
En het allerbelangrijkste je lichtplan kunnen onderbouwen en presenteren naar je klant met mijn unieke ‘layered lighting’ systeem.  Je staat hiermee zekerder in je schoenen en je maakt je interieurontwerp compleet.

Les 3: Praktische licht-tips en trucs - duur: 75min

Aan de hand van 2 praktijkvoorbeelden van een woonkamer laat ik je heel veel gouden tips en trucs zien om zelf aan de slag te gaan met het maken van een lichtplan. Hoe zit het ook alweer met de afstand van spot tot wand? Heb ik voldoende licht in mijn lichtplan? Hoeveel lumen heb ik nodig voor de centrale hanglamp in de slaapkamer? Welke bundelbreedtes pas ik toe op welke plekken in de ruimte? Op al deze vragen en meer krijg je een antwoord.

We sluiten elke les af met een kleine huiswerkopdracht via Instagram ( tijdsinvestering: ca. 1uur )

 

177 interieurprofessionals gingen je voor!

 

WAT ANDEREN ZEGGEN

"zo ontzettend veel gehad aan deze online training en ik kon meteen aan de slag ermee in de praktijk, superfijn!"  - Wooili Soo - Studio Soo

"Super! Veel info in een korte tijd, veel praktische tips en geen eindeloos gekletst over onbelangrijke zaken. To the point!" - Inge Riksen-Verheijen

"Heel veel licht informatie en mooie voorbeelden.super leerzaam en verslavend"-  Anja Hamersma

prijzen online lichtcursus + inschrijven

Introductiecursus leren werken met licht

€ 197 ex btw

Introductiecursus leren werken met licht + werkboek met 2 huiswerkopdrachten

+ 3 maanden toegang tot de lessen t/m 31 augustus 2022
+ alle vragen die gesteld zijn die je direct in de opname
+ je vragen te stelen aan Annelies via de chat-functie.
+ incl handhout van alle 3 de lessen die je zelf kunt printen en aantekeningen op kunt maken
+ we hebben voor jullie een verborgen link gemaakt waar je heel veel informatie kunt vinden nav deze online lichtcursus. Een naslagwerk die je er nog eens bij kunt pakken als je met een lichtplan bezig bent voor jouw interieurontwerp. Deze verborgen webpagina blijft voor altijd jouw online hulp ;-)

We zijn al begonnen, maar je kunt nog deelnemen, je ontvangt de opnames los.
Wil je meedoen? klik op onderstaande button en ontvang binnen 24uur alle lesstof in je mailbox.

 

Online lichtcursus ' leren werken met licht' - na de betaling ontvang je binnen 24uur alle lesstof in je mailbox

MET SUBSIDIE INVESTEREN IN JE TOEKOMST

Dus je werkt als interieurontwerper, -stylist of een andere creatieve functie binnen de interieurbranche? Dan weet je hoe belangrijk het is om je steeds verder te ontwikkelen. Maar wist je ook dat je subsidie kunt krijgen voor die professionele ontwikkeling?

Als je werkt in de creatieve of culturele sector vergoedt Werktuig PPO 1/3 van de kosten die je investeert in je opleiding, en soms zelfs méér. De regeling is er zowel voor zelfstandigen als voor mensen in loondienst. Er zijn al heel veel creatieven je voorgegaan en hebben de subsidie toegewezen gekregen.
Alle spelregels lezen? Klik hier

  • voor deze online lichtcursus ( introductiecursus ) betaal je bijvoorbeeld ipv €197 dan €131 ex btw
Denise, DAY Interieuradvies & styling
Denise, DAY Interieuradvies & styling

Voor mijn bedrijf maak ik veel interieuradviezen, waar ik kleur- indelings-, meubel-, maar ook lichtadvies aanbied.
Ik merkte bij het maken van een lichtplan dat ik nog wel wat extra kennis kon gebruiken en zag op social media De Lichtschool voorbijkomen. 
Precies wat ik nodig had en besloot me in te schrijven. Geen seconde spijt van gehad want Annelies vertelde me precies wat ik nodig had en daarbij is het ook fijn om naar een zeer gedreven persoon 
te luisteren. Licht is nu nog leuker en ik ben veel zekerder bij het maken van mijn lichtplannen.

DAY INTERIEURADVIES 
Danielle, ByDaan Interiorstyling
Danielle, ByDaan Interiorstyling

Ik heb in maart bij studio Valentijn de lichtopleiding interieurprofessional gevolgd. Een passend lichtplan is een essentieel onderdeel van een interieurontwerp. De wereld van licht is enorm. In de opleiding komen alle aspecten van LED verlichting aan bod. De meerwaarde voor mijn werk als interieuradviseur is enorm. Annelies is als persoon een fijn mens en een zeer professioneel en enthousiaste docent. Het is vooral een hele leerzame en leuke opleiding. Ik zou het iedereen aanraden. Dank voor je enthousiasme Annelies, het werkt aanstekelijk!

ByDaan Interiorstyling 
Renate Heeringa Popma
Renate Heeringa Popma

Jeeetje Annelies, wat een top trainingsdag was dat gister! Voelde me erg junior (ben ik ook) tussen de anderen maar ben ontzettend blij met wat ik allemaal van je opgestoken heb en ik luister heel graag naar je,Super inspirerend !

Fier Design 

OVER ANNELIES VALENTIJN INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Heb jij ook twijfels of je wel voldoende licht hebt ingetekend? En of je de juiste afmetingen hebt aangehouden?

Ben jij klaar met onzeker te zijn over je lichtplannen en wil jij nooit meer twijfelen over je werk?
Geef je dan nu op voor deze powerweek!

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.

Zekerder lichtplannen willen leren maken? Start direct! €197 ex btw

de instagram tips van Annelies

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.