Maak je lichtplannen voor bestaande woningen? Dan loop je er vroeg of laat tegenaan: je wordt beperkt door het aantal lichtpunten en het is onmogelijk om nieuwe aansluitpunten te creëren zonder de boel open te breken. Er is een oplossing: railverlichting!
Lichtexpert Annelies Valentijn geeft een masterclass 'Alle ins en outs over railverlichting'.
Wat is het verschil tussen een 1fase en 3fase track? Waar moet je allemaal op letten bij het voorstellen van railsverlichting. Hoe zit het met dimmen ervan?
Ik zet alle voor- en nadelen in deze online masterclass voor je op een rijtje.
Railverlichting to the rescue
Ongetwijfeld ken je railverlichting van winkels, musea en kantoren. Het is een ideale manier om objecten en hoeken uit te lichten en om tegelijkertijd een ruimte sfeervol te verlichten. Dat is dan ook precies de reden om ook in woningen railverlichting toe te passen - zeker wanneer er niet al te veel lichtpunten aanwezig zijn.
Sfeer & functie
Door rails op een plafond te monteren creëer je die lichtpunten in een handomdraai. Je kunt de spots in de railverlichting inzetten voor zowel extra sfeerlicht als voor functionele verlichting. Het is zelfs mogelijk om een hanglamp in de rail aan te sluiten!
Railverlichting wordt veel toegepast in woonkamers en keukens, maar ook in gangen en trappenhuizen zijn ze ideaal. Zo kun je een mooie, egale lichtspreiding aanbrengen en tegelijkertijd een bijzondere fotowand of kast uitlichten.
Bepaal het zelf
Heb je de positie van de lichtrail eenmaal bepaald? Dan kun op iedere plek spots plaatsen en richten. Voortschrijdend inzicht, een verbouwing of ander gebruik van de ruimte? Je kunt de spots gewoon verplaatsen en desgewenst extra spots toevoegen. Ideaal!
Waar begin je?
Railverlichting is in veel gevallen ideaal, maar je moet wel weten wat je doet. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen 1-fase en 3-fase railverlichting? Wanneer kies je voor een railsysteem in plaats van een plafondlamp? Hoe bepaal je de hoogte van de rail en de plaats van de spots?
Introductieprijs: €27,- excl btw
Ik heb de 2-daagse lichtcursus interieurprofessional gevolgd. Dit was zeer leerzaam en je leert heel anders kijken naar licht. De functies, de mogelijkheden, van basis tot sfeerverlichting alles kwam voorbij. Annelies is een gedreven en enthousiaste docent die enorm veel kan vertellen over alles wat met licht te maken heeft. Een aanrader!
De lichtopleiding interieurprofessional wat niet alleen enorm leerzaam, maar ook erg leuk. Annelies heeft enorm veel kennis en passie rondom verlichting en dat straalt ze ook uit. Het is een opleiding voor zowel de beginner, maar ook zeker voor degene die al meer kennis hebben opgedaan rondom verlichting. Dus al met al een echte aanrader!
"Ik heb de afgelopen maand de tweedaagse Lichtopleiding Interieurprofessional gevolgd. Er is zoveel veranderd de afgelopen jaren waardoor het onvermijdelijk was om bij te scholen. Ik heb heel erg veel van Annelies geleerd en heb weer veel nieuwe inspiratie. Kortom, als interieurprofessional is dit een must do! Dank Annelies voor de leuke een leerzame dagen."
Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.
Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.
Wil jij alles weten over railverlichting, het verschil tussen 1 fase en 3 fase en de toepassing hiervan?
Geef je dan nu op voor deze masterclass van 60 minuten.
Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.
Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.