fbpx
Loading...

ONLINE MODULE 2: OP DE THUISWERKPLEK

Naast een goed ontwerp, zijn licht en verlichting cruciaal in de architectuur en het interieur, maar vergeet daarbij zeker niet de nu zo belangrijke thuiswerkplek. Hoe kan een goed lichtontwerp bijdragen aan een gezonde thuiswerkplek? Welke creatieve invullingen zijn er en waar moet je rekening mee houden? In deze online masterclass kom jij het te weten.

 

Ja ik doe mee voor de introductieprijs van €27,- ex btw

ONDERWERPEN

 • Wat is licht, hoeveelheid lux, verblinding en daglichttoetreding
 • Welke factoren zijn van invloed op het gewenste lichteffect
 • Hoe richt je je werkplekverlichting het beste in, en waar moet je rekening mee houden
 • Hands-on tips & inspiratie aan de hand van heel veel inspirerende beelden

DE THEORIE

Er is een bepaalde hoeveelheid licht nodig om bepaalde oogtaken, zoals lezen, typen, waarnemen van de omgeving voor langere tijd uit te kunnen voeren. Dit wordt uitgedrukt in lux en wordt beïnvloed door factoren als daglichttoetreding, toegepaste lampen en armaturen als het daglicht ontoereikend is en de plaatsing van die armaturen. Ook van belang zijn de gelijkmatigheid van de verlichting, de kleurweergave en voorkomen van verblinding.

Lichtsignalen gaan naar het centrale deel van onze hersenen. Afhankelijk van de golflengte hebben ze in meer of minder mate invloed op de hormoonhuishouding. Licht zorgt onder andere voor de onderdrukking van het slaaphormoon melatonine; weinig licht juist voor de stimulering daarvan. Licht is dus bepalend voor het slaap/waakritme en daarmee op ons welbevinden en gezondheid. 

VOILA, ALVAST 3 TIPS:

 • Zorg ervoor dat je geen tegenlicht krijgt, dus ga met je laptop of telefoon vóór het licht zitten. Zet ook geen bureaulamp met een directe lichtbundel aan tijdens een meeting, want dan krijg je slagschaduwen in je gezicht en zie je er in een klap 10 jaar ouder uit. Wat wel en mooi resultaat geeft: een armatuur dat diffuus wit licht verspreidt naast je laptop.
 • Vermijd verblinding door direct zon- of kunstlicht, reflecties via oppervlaktes (denk aan witte muren of bureaus), of reflecties via je beeldscherm. Denk na over je kijkrichting ten opzichte van het raam.
 • Creëer een werkplek vlakbij een raam zodat je een prettig uitzicht hebt met veel daglicht.

Nog meer tips ontvangen? Meld je dan nu aan voor deze waardevolle masterclass van lichtexpert Annelies Valentijn

LESTIJDEN

 • Locatie: online
 • De opgenomen masterclass duurt 60 minuten met aan het einde vragen van eerdere kijkers beantwoord.
 • Je kunt deze masterclass tot 1 jaar na aanschaf bekijken vanaf je mobiele telefoon, laptop of ipad


PRAKTISCHE INFORMATIE

Introductieprijs: €27,- excl btw

  • Bevestiging: na je inschrijving via onderstaande button ontvang je een bevestigingsemail + de factuur voor je eigen administratie zodat je het zakelijk kunt declareren
  • De online masterclass word via online platform Webinargeek gegeven, je ontvangt per email een inloglink
  • Inschrijven: via onderstaande button
  • Algemene Voorwaarden

   Toe aan een licht-boost? Meld je aan! 
   Al meer dan 517 cursisten gingen je voor

 

MET SUBSIDIE INVESTEREN IN JE TOEKOMST

Dus je werkt als interieurontwerper, -stylist of een andere creatieve functie binnen de interieurbranche? Dan weet je hoe belangrijk het is om je steeds verder te ontwikkelen. Maar wist je ook dat je subsidie kunt krijgen voor die professionele ontwikkeling?

Als je werkt in de creatieve of culturele sector vergoedt Werktuig PPO 1/3 van de kosten die je investeert in je opleiding, en soms zelfs méér. De regeling is er zowel voor zelfstandigen als voor mensen in loondienst. Er zijn al heel veel creatieven je voorgegaan en hebben de subsidie toegewezen gekregen.
Alle spelregels lezen? Klik hier

 • je ontvangt van ons na afloop van de lichtcursus een certificaat die je kunt opsturen naar Werktuig PPO 
Marieke van Pimpelwit
Marieke van Pimpelwit

Ik heb de 2-daagse lichtcursus interieurprofessional gevolgd. Dit was zeer leerzaam en je leert heel anders kijken naar licht. De functies, de mogelijkheden, van basis tot sfeerverlichting alles kwam voorbij. Annelies is een gedreven en enthousiaste docent die enorm veel kan vertellen over alles wat met licht te maken heeft. Een aanrader!

PIMPELWIT 
Gracia Dercks - Studio Boomm
Gracia Dercks - Studio Boomm

De lichtopleiding interieurprofessional wat niet alleen enorm leerzaam, maar ook erg leuk. Annelies heeft enorm veel kennis en passie rondom verlichting en dat straalt ze ook uit. Het is een opleiding voor zowel de beginner, maar ook zeker voor degene die al meer kennis hebben opgedaan rondom verlichting. Dus al met al een echte aanrader!

Studio Boomm 
Interieurontwerper Annette van de Laar
Interieurontwerper Annette van de Laar

"Ik heb de afgelopen maand de tweedaagse Lichtopleiding Interieurprofessional gevolgd. Er is zoveel veranderd de afgelopen jaren waardoor het onvermijdelijk was om bij te scholen. Ik heb heel erg veel van Annelies geleerd en heb weer veel nieuwe inspiratie. Kortom, als interieurprofessional is dit een must do! Dank Annelies voor de leuke een leerzame dagen."

Inhouse Design 

OVER ANNELIES VALENTIJN INTERIEURARCHITECT EN LICHTEXPERT

Als interieurarchitect ben ik altijd gefascineerd geweest door licht en het enorme effect daarvan op ruimte, kleur en beleving. En terwijl veel interieurontwerpers licht en verlichting als detail zien, zijn licht en architectuur voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik maakte er mijn specialisme én mijn missie van en startte De Lichtschool, die specialistische licht-opleidingen aanbiedt aan professionals in interieur.

Na mijn opleiding aan de Kunstacademie wist ik eigenlijk niets over licht en het belang daarvan voor interieurs en architectuur. Het lichtvak heb ik pas later in de praktijk geleerd bij diverse lichtstudio’s in binnen- en buitenland. En nu wil ik mijn jarenlange ervaring in het lichtvak met jullie delen! Ik zie namelijk nog veel interieurprofessionals worstelen met licht en het maken van lichtplannen.

Wil jij alles weten over railverlichting, het verschil tussen 1 fase en 3 fase en de toepassing hiervan?
Geef je dan nu op voor deze masterclass van 60 minuten.

Ja ik doe mee

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.

Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring