fbpx
Loading...

Favorieten Annelies

Op deze pagina vind je een kijkje in mijn creatieve keuken. Linkjes van mijn favo boeken, tools waarmee we bij Studio Valentijn werken en tips+inspiratie  op het gebied van licht. 

De kleine lettertjes; als het een affiliate-link betreft, staat het erbij. Een affiliate promotielink houdt in dat jij gewoon hetzelfde betaalt als normaal, maar krijg ik voor het promoten een ‘fee’ krijg uitgekeerd.

Favorieten Annelies
Lichtberekeningen maken

Dialux is een uitgebreid lichtberekeningsprogramma voor het maken van professionele lichtberekeningen. Het Dialux programma is een onafhankelijk programma waarin alle belangrijke producenten van verlichting met hun armaturen zijn opgenomen. Ik werk al jaren met dit programma om lichtberekeingen te maken voor projcten zoals scholen, kantoren, bedrijfspanden en buitengevels. Download hier je GRATIS versie. PS: alleen voor Windows beschikbaar

GRATIS Dialux download 
Favorieten Annelies
Boek Structure of Light - Richard Kelly

Een enorme inspiratiebron is deze lichtontwerper uit de jaren '50. Zijn opvattingen en methode van licht gebruik ik in de lessen. 
Richard Kelly was een Amerikaanse lichtontwerper en werd beschouwd als een van de pioniers op het gebied van architectonisch lichtontwerp.
Dit boek ligt in ons kantoor op de bovenste stapel!

Verkrijgbaar via bol.com 
Favorieten Annelies
Oranje boekje - De Menselijke Maat

Dit oranje boekje heb ik al vanaf het begin van mijn studietijd van de Kunstacademie in de kast staan.De menselijke maat;
een studie over de relatie tussen gebruiksmaten en menselijke afmetingen, bewegingen en handelingen. Noem het ouderwets maar je kunt googlen wat je wilt maar hier staat alles in!

Verkrijgbaar via de bol.com 
Favorieten Annelies
Boek Fundamentals of architectural lighting

Er zijn heel veel 'plaatjes' boeken over licht, maar een boek wat een goede uitleg geeft over de basis en essentie van licht zijn er niet veel. Ik ben momenteel zelf bezig met het schrijven Het Lichtboek, welke begin 2022 online komt. Een van mijn inspiratiebronnen is dit Amerikaanse boek.

Verkrijgbaar via bol.com 
Favorieten Annelies
Luxmeter

Ik gebruik een hele fancy luxmeter voor het uitlichten van de verlichting van de JUMBO en PLUS supermarkten - in opdracht van Signify. Teveel licht zorgt bijvoorbeeld op de versafdeling voor derving, te weinig licht verkoopt niet.
Een luxmeter in je tas is een must voor elke lichtontwerper, en dat hoeft helemaal niet zo'n dure te zijn. Je leert zoveel van dit apparaatje, check eens het licht met deze luxmeter in je eigen woonkamer, keuken of kantoor. Heb je voldoende licht?

Hoppa een luxmeter in je werktas 
Favorieten Annelies
VAN INSTA-POST NAAR INSPIRATIE: 7 ACCOUNTS OM TE VOLGEN

Als lichtontwerpster en interieurarchitect speur ik dagelijks het internet af naar bijzondere licht- en interieurmerken, beurzen, trends en kennis. Mijn favoriete Instagram-accounts die alles over licht posten vind je hieronder - dat scheelt jou weer tijd :)

Mijn favo licht instagram accounts 
Favorieten Annelies
De Lichtagenda

 In de lichtagenda houd ik je op de hoogte van festivals, beurzen, tentoonstellingen en andere evenementen waarin een hoofdrol is weggelegd voor licht.

Voor in je agenda! 
Favorieten Annelies
INSTALLICHT; HET LICHTVAK TIJDSCHRIFT!
VAKBLAD NR 1! 

[inst]ALLICHT is gericht op het totale Umfeld van verlichting: Advies, berekening, besturing, binnen en buiten, design, horeca, hotel, industrie, installatiemateriaal en –techniek, kantoor (Arbo), lichtplanning en -regeling, museum, openbaar, sfeer, utiliteit, ontwerp, normen en regelgeving.

 
Nieuwsbrief
Wij respecteren je privacy lees het in onze privacy verklaring

BEN JIJ AL LID VAN DE FACEBOOK COMMUNITY?

Mijn eerste jaren als lichtontwerper miste ik een vraagbaak, gewoon, voor als je het even niet meer weet of twijfelt over een armatuur, afstand tussen de spots, lichtoplossing, wattage of lumenstroom. Natuurlijk vertrouwde ik op mijn intuïtie, maar hoe fijn had ik het gevonden als die vraagbaak er was.

Een meeting place voor de creatieve interieurprofessional die nog beter lichtplannen wil maken, dat is wat ik jullie ook gun!
Daarom dus de Facebook online vraagbaak. Join! En deel je kennis, stel al je licht-vragen en ontvang wekelijks tips&trics van mij.