Loading...

Over De Lichtschool

De Lichtschool biedt specialistische lichtopleidingen voor professionals in interieur. We zijn er voor interieurontwerpers, stylisten en medewerkers van woonwinkels. Dat is nodig, omdat in interieuronderwijs nog steeds weinig aandacht is voor verlichting. Naast onze opleidingen bieden we ook incompany trainingen en lichtlezingen voor onder meer woonwinkels, installatiebedrijven, technische groothandels en keukenbedrijven. 

Architectuur, interieur en verlichting

Annelies Valentijn, oprichter van De Lichtschool, vindt dat architectuur, interieur en verlichting onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom ontwikkelde ze creatieve lichtopleidingen en -workshops voor ontwerpers en adviseurs in interieur, architectuur en tuinontwerp. 

Praktijkgericht en hands on

De opleidingen van De Lichtschool zijn praktijkgericht en hands on - meer dan alleen theorie. "Theoretische kennis is onontbeerlijk en daarom altijd onderdeel van onze opleidingen," vertelt Annelies Valentijn. "We zien tegelijkertijd ook dat onze deelnemers het meest leren als ze die kennis toepassen. De combinatie van theorie en praktijk is bovendien dé manier om de meerwaarde van een lichtplan te kunnen verkopen aan klanten." 

Vaste docenten van De Lichtschool zijn oprichter Annelies Valentijn en Arno Kok, beiden interieurarchitect en lichtspecialist. Voor specialistische expertises werkt De Lichtschool met verschillende gastdocenten.

Annelies Valentijn

Annelies Valentijn studeerde interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na ruime werkervaring te hebben opgedaan bij verschillende bureaus voor interieurontwerp, woonwinkels en lichtbedrijven startte Annelies in 2006 haar eigen ontwerpstudio Studio Valentijn. Met haar studio werkt zij voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers én voor collega-interieurontwerpers: die doen regelmatig een beroep op haar expertise op het gebied van licht en verlichting. 

Annelies maak licht- en interieurplannen voor woonhuizen, kantoorpanden en horecagelegenheden in binnen- en buitenland. Daarnaast ontwikkelde ze interieurconcepten voor IKEA en lichtconcepten bij DeltaLight. De resultaten vind je onder andere in de showrooms van MOOOI in New York en Amsterdam, de TESLA autoshowroom, diverse bibliotheken, horeca-gelegenheden, winkelshowrooms en beursstands voor onder meer Design District en TEFAF. 

Arno Kok

Bij De Lichtschool verzorgt Arno de LED trainingen. Ook geeft hij lezingen /workshops aan bedrijven.

Arno Kok: “Licht is emotie! De kunst is die emotie voor je naar een goede lichtoplossing voor het interieur om te zetten, zowel voor woningen als voor werkplekken. Mijn visie op licht is daarom helder: ik creëer lichtoplossingen die voorzien in wensen en behoeftes. Een mooie lamp kopen is niet zo moeilijk, maar een evenwichtig lichtplan realiseren waarmee een relatie kan worden gelegd tussen licht, interieur en emotie, zie ik als mijn uitdaging!”

Esther Groenhuijzen

Voor de Lichtschool verzorgt Esther Groenhuijzen de lessen biodynamische verlichting.

Esther Groenhuijzen: "Als partner van FluxPlus houd ik me bezig met advisering, opstellen van functionele en technische Programma's van Eisen, lichtontwerpen, lichtberekeningen, projectbegeleiding en kennisoverdracht voor bedrijven, industrie, gezondheids- & ouderenzorg.  FluxPlus is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in advies en onderzoek op gebied van biodynamische (gezonde) verlichting. We ontwikkelen producten en diensten om het welzijn te verbeteren en om winterblues, winterdepressie en slaap- / waakstoornissen te behandelen. Het resultaat: optimale prestaties door een betere concentratie, alertheid, slaap en stemming."

Martine Valentijn

Onze steun en toeverlaat achter de schermen: de onmisbare Martine Valentijn.

Heb je vragen over je factuur, betaling of inschrijving, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Martine regelt het voor je!

 

Nieuwsbrief